Partners

Afdrukken
BIO werkt samen met partners om voordeel te halen uit hun ervaring en hun aanwezigheid op het terrein, maar ook voor de gezamenlijke financiering van projecten.

De nauwe banden met de grote internationale kapitaalverschaffers maken het overigens mogelijk om de rol van katalysator te spelen in het vrijmaken van bijkomende middelen.

EDFI

BIO is lid van EDFI (European Development Finance Institutions) sinds 2001. EDFI, opgericht in 1992, is een vereniging van 15 Europese bilaterale ontwikkelingsfinancieringsinstellingen. De opdracht van EDFI bestaat uit het verbeteren van de samenwerking tussen de leden en het versterken van hun banden met de instellingen van de Europese Unie, voornamelijk met de Europese Commissie en de Europese Investeringsbank (EIB).

In 2004 hebben tien leden van EDFI een overeenkomst gesloten met de EIB om EFP (European Financing Partners) op te richten, een Europees initiatief gevestigd in Luxemburg. De fondsen die ingebracht zijn in EFP worden gebruikt voor de financiering van kmo's in ACS-landen. Via EFP heeft BIO haar samenwerking met andere ontwikkelingsfinancieringsinstellingen kunnen verstevigen, in het bijzonder met de EIB, en haar aanwezigheid in Afrika uitgebreid.

Meer informatie op www.edfi.eu


Naast de samenwerking met haar Europese tegenhangers, neemt BIO eveneens deel aan investeringsprojecten met andere donoren en internationale financiële instellingen zoals de International Finance Corporation (IFC), de Europese Investeringsbank (EIB), enz.

alt

alt

Terug